29 januari 2022

Krijg weer grip op je planning dankzij een training time management

Het maken van een planning is in principe niet zo heel ingewikkeld. Je pakt de agenda erbij en je kunt daar vervolgens al je taken en afspraken in opschrijven. Tot zover is alles onder controle. Als je dat eenmaal gedaan hebt, dan kun je tevreden achterover leunen met het idee dat je de planning mooi op orde hebt. Maar iedere hansworst kan natuurlijk een agenda volschrijven. Het moeilijke van een planning is het maken van een planning die haalbaar is en niet leidt tot overbodige stress. Zo zijn er genoeg mensen die altijd heel veel tijd spenderen aan het maken van mooie planningen en daarbij kleurtjes gebruiken en echt tot in de diepte een hele professionele planning creëren. Vervolgens doen ze daar niks mee en zie je dat ze de ene deadline na de andere deadline missen. Het maken van zo’n mooie planning is dan vaak niets anders dan uitstelgedrag. In plaats van met taken aan de slag gaan, gaan ze bezig met het mooi maken en opfleuren van de agenda. Zulke mensen kunnen dan ook heel goed een training time management gebruiken. Verder komt het ook vaak genoeg voor dat men veel te optimistisch is met de planning. Er wordt dan veel te veel hooi op de vork genomen. Het probleem met een dergelijk optimisme laat zich natuurlijk meteen raden. Mensen die te optimistisch zijn, die komen de realiteit vanzelf tegen. Dat betekent dat taken veel langer duren dan ze gedacht hadden. Daardoor komen ze meteen achter te liggen. Ze lopen van vanaf het begin achter de feiten aan, kunnen taken niet binnen de gezette tijd afkrijgen en beginnen later met de volgende taken. Hoe langer het duurt, des te meer stress ze zullen ervaren, want ze komen immers meer en meer achter te liggen. Het is dan ook beter om een realistische planning te maken waarbij je beter iets meer tijd dan nodig kunt inplannen. Op die manier krijg je alles ruim op tijd af en heb je ook genoeg marge om uit te lopen. Dus als je denkt een uur nodig te hebben, plan dan gerust 2 uur in voor de taak. Houd vervolgens ook liever een half uur of uur ruimte vrij tussen verschillende taken, anders jaag je jezelf alleen maar op. Dit en veel meer leer je tijdens een training time management. Als je je tijd op de juiste manier wilt managen, dan heb je een training nodig. Sommige mensen kunnen van nature heel goed inschatten hoeveel tijd ze nodig hebben, maar andere komen altijd tijd tekort. Met een training time management kom je zelden nog tijd tekort. 

Volg de training time management bij tijdwinst.com

Als je een training time management wilt volgen, dan kan dat bij tijdwinst.com. Hier kun je allerlei trainingen en cursussen volgen zoals: 

  • Training gesprekstechnieken
  • Cursus snellezen
  • Cursus feedback geven

Ook voor een training time management ben je bij tijdwinst.com dus aan het goed adres. 

Kijk voor meer informatie op timemanagement.net

Mocht je meer willen weten over de training time management, dan kun je terecht op de website van timemanagement.net. Via de site kun je je ook meteen aanmelden voor een 1-daagse trainingen time management.

Lees meer…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.